Galette med karamellisert løk og langres

Ingredisenser: 1 paibunn, kjevlet ut til 30cm i diameter2ss olivenolje20g smør 4 gule løk2ts sherryeddik 150g langresTimian SaltPepperFremgangsmåte: Forvarm ovnen til 200 grader på over- og undervarme. Bruk gjerne en pizzasten hvis du har.Kutt løken i tynne skiver. Ha olivenolje og smør i en tykkbunnet stekepanne over middelsvarme og ha i løken. La løken surre mens du rrører rundt en gang i blant til den er gyldenbrun og jevn karamellisert. Dette vil ta ca 30-45 min. Ikke vær fristet til å skru opp varmen for mye da det er den langsomme karamelliseringer som gir den goe smaken. Ha i eddik mot slutten og stek i et par minutter til. Spre løkfyllet jevnt utover paibunnen og la det være igjen ca 3cm uten fyll rundt hele.Topp med rause biter av langres og dryss over timian. Brett kanten av paibunnen  over fyllet og lag totalt fem eller seks overlappende folder. Stek i 20-30 min til paiskropen er gylden og sprø. Server med en grønn salat vendt med sitron og olivenolje eller med en god vinaigrette.Oppskrift og foto: Tommy Andresen

kr288.00

Lagt til ønskelisteFjernet fra ønskelisten 0
Last updated on 6. oktober 2024 04:19
Kategori:

Finn best pris på Galette med karamellisert løk og langres

Ingredisenser: 1 paibunn, kjevlet ut til 30cm i diameter2ss olivenolje20g smør 4 gule løk2ts sherryeddik 150g langresTimian SaltPepperFremgangsmåte: Forvarm ovnen til 200 grader på over- og undervarme. Bruk gjerne en pizzasten hvis du har.Kutt løken i tynne skiver. Ha olivenolje og smør i en tykkbunnet stekepanne over middelsvarme og ha i løken. La løken surre mens du rrører rundt en gang i blant til den er gyldenbrun og jevn karamellisert. Dette vil ta ca 30-45 min. Ikke vær fristet til å skru opp varmen for mye da det er den langsomme karamelliseringer som gir den goe smaken. Ha i eddik mot slutten og stek i et par minutter til. Spre løkfyllet jevnt utover paibunnen og la det være igjen ca 3cm uten fyll rundt hele.Topp med rause biter av langres og dryss over timian. Brett kanten av paibunnen  over fyllet og lag totalt fem eller seks overlappende folder. Stek i 20-30 min til paiskropen er gylden og sprø. Server med en grønn salat vendt med sitron og olivenolje eller med en god vinaigrette.Oppskrift og foto: Tommy Andresen

Omtaler

0.0 ut av 5
0
0
0
0
0
Skriv en anmeldelse

Det finnes ingen anmeldelser ennå.

Bli den første til å skrive "Galette med karamellisert løk og langres"

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Galette med karamellisert løk og langres
Galette med karamellisert løk og langres

kr288.00

123matkupp.no
Logo
Handlekurven