OMA Ostefondue
Hva er vel bedre enn smeltet ost? Ostefondue varmer både kropp og sjel. Her er vår favoritt oppskrift på den klassiske retten fra vår gode venn Ole Martin Alfsen.Til 4-5 personer5 dl hvitvin, gjerne savagin eller chardonnay fra Jura.1 stor løk200 g meierismør400 g appenzeller200 g comté200 g gruyère1 ss kirch, poire, prune eller annet brennevinEn skvett sherryedikk eller sitronFremgangsmåte:1. Rens og skjær løk i grove terninger. Kok opp hvitvin og løkbitene. Reduser til 1/32. Tilsett smør, la det smelte og kjør sammen til en fin puré. Sil gjennom en finmasket sil.3. Ta vesken tilbake i gryten. Varm til kokepunktet og skru deretter ned til lav varme.4. Ta den revne osten i gryten og vend forsiktig om til det smelter. Smak til med salt, pepper, litt edikk og en tskje kirch eller annet brennevin.5. Server rykende varm med godt brød, syltede grønnsaker og fulle vinglass!Serveres med godt brød, cornichons. syltede grønnsaker, staver av stangselleri, gulrot og fenikkel. Kokte småpoteter og spekeskinke.
kr686.00
Finn best pris på OMA Ostefondue
Hva er vel bedre enn smeltet ost? Ostefondue varmer både kropp og sjel. Her er vår favoritt oppskrift på den klassiske retten fra vår gode venn Ole Martin Alfsen.Til 4-5 personer5 dl hvitvin, gjerne savagin eller chardonnay fra Jura.1 stor løk200 g meierismør400 g appenzeller200 g comté200 g gruyère1 ss kirch, poire, prune eller annet brennevinEn skvett sherryedikk eller sitronFremgangsmåte:1. Rens og skjær løk i grove terninger. Kok opp hvitvin og løkbitene. Reduser til 1/32. Tilsett smør, la det smelte og kjør sammen til en fin puré. Sil gjennom en finmasket sil.3. Ta vesken tilbake i gryten. Varm til kokepunktet og skru deretter ned til lav varme.4. Ta den revne osten i gryten og vend forsiktig om til det smelter. Smak til med salt, pepper, litt edikk og en tskje kirch eller annet brennevin.5. Server rykende varm med godt brød, syltede grønnsaker og fulle vinglass!Serveres med godt brød, cornichons. syltede grønnsaker, staver av stangselleri, gulrot og fenikkel. Kokte småpoteter og spekeskinke.
Det finnes ingen anmeldelser ennå.