Stilton og potetgrateng

En herlig «tartiflette» variant med Stilton istedenfor Reblochon. Akkurat hva du trenger en sur høstkveld eller kald vinternattIngredienser:800 g melne poteter (f. eks pimpernell, mandelpotet eller kerrs pink) 1-2 cm skiver100 g pancetta i biter1 stor løk, i skiverSmør2 fedd hvitløk150g Stilton200 ml kremfløteFremgangsmåte:Blancher potetskivene i en kjele med kokende vann i 3 minutter, la dem renne av og legg dem på kjøkkenpapir for å damptørre. Tørrstek pancetta biter til de er sprø. Fjern pancetta fra pannen, men la fettet bli igjen. Tilsett løken og stek forsiktig i noen minutter til den er myk, men ikke farget, tilsett litt smør hvis den blir tørr. Rør inn hvitløken, og stek deretter i et par minutter til.Forvarm ovnen til 180°C. Smør ildfast form lett. Legg en tredjedel av potetene på bunnen, smak til med pepper og litt salt (stilton- og bacon er salt, så vær litt forsiktig!). Topp med halvparten av osten, halvparten av løk- og hvitløksblandingen og halvparten av pancettan, og hell deretter over en tredjedel av fløten. Gjenta, og avslutt med et lag poteter og resten av kremen.Varm i ovnen i 50-60 til osten og poteten er gyllen, crispy og det bobler langs kantene.

kr148.00

Lagt til ønskelisteFjernet fra ønskelisten 0
Last updated on 3. oktober 2024 20:19
Kategori:

Finn best pris på Stilton og potetgrateng

En herlig «tartiflette» variant med Stilton istedenfor Reblochon. Akkurat hva du trenger en sur høstkveld eller kald vinternattIngredienser:800 g melne poteter (f. eks pimpernell, mandelpotet eller kerrs pink) 1-2 cm skiver100 g pancetta i biter1 stor løk, i skiverSmør2 fedd hvitløk150g Stilton200 ml kremfløteFremgangsmåte:Blancher potetskivene i en kjele med kokende vann i 3 minutter, la dem renne av og legg dem på kjøkkenpapir for å damptørre. Tørrstek pancetta biter til de er sprø. Fjern pancetta fra pannen, men la fettet bli igjen. Tilsett løken og stek forsiktig i noen minutter til den er myk, men ikke farget, tilsett litt smør hvis den blir tørr. Rør inn hvitløken, og stek deretter i et par minutter til.Forvarm ovnen til 180°C. Smør ildfast form lett. Legg en tredjedel av potetene på bunnen, smak til med pepper og litt salt (stilton- og bacon er salt, så vær litt forsiktig!). Topp med halvparten av osten, halvparten av løk- og hvitløksblandingen og halvparten av pancettan, og hell deretter over en tredjedel av fløten. Gjenta, og avslutt med et lag poteter og resten av kremen.Varm i ovnen i 50-60 til osten og poteten er gyllen, crispy og det bobler langs kantene.

Omtaler

0.0 ut av 5
0
0
0
0
0
Skriv en anmeldelse

Det finnes ingen anmeldelser ennå.

Bli den første til å skrive "Stilton og potetgrateng"

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Stilton og potetgrateng
Stilton og potetgrateng

kr148.00

123matkupp.no
Logo
Handlekurven